5 redenen waarom een houten treinset een perfect cadeau is

06/05/23 - Leestijd: 3 minuten
Houten Speelgoed Houtenspeelgoedtrein Treinset Stad Platteland 101-Delig Bigjigs Rails Locomotief Brug Vermaken Rijden Vijver Eenden

Een houten treinset is geweldig

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een jongen of een meisje? Geef een houten treinset! In deze blog geven we 5 redenen waarop een houten treinset het perfecte cadeau is.

  • Het spelen met een treinset helpt bij het ontwikkelen van de creativiteit

Kinderen leren veel van het spelen met houten treinsets. De fantasie wordt namelijk volop geprikkeld. Juist omdat er zoveel mogelijk is. Je kind zal niet snel uitgespeeld raken want er zijn zoveel mogelijkheden. Eindeloze combinaties door de extra treinrails, verschillende soorten treinbanen en accessoires. Het makkelijk in elkaar zetten van de houten treinsets zorgt ervoor dat de fijne motoriek van het kind bevorderd wordt en het logisch denkvermogen wordt vergroot. Er zijn namelijk geen regels, je kind bedenkt alles zelf. Bijvoorbeeld ook waar de reis heen gaat, wie er mee gaat en waar je onderweg allemaal langs komt.

  • Eindeloos speelplezier

Vanwege de eenvoud van een houten treinset kan er elke keer weer een nieuw avontuur bedacht worden door je kind. Het speelgoed blijft daarom heel lang leuk om mee te spelen. En natuurlijk kun je de set altijd verder uitbreiden. Voor jonge kinderen is een eenvoudige houten trein, zoals het bekende 8-je, leuk om mee te beginnen. Voor de wat oudere kinderen zijn de grote treinbanen met stations, bruggen, kranen en andere voertuigen de ultieme uitdaging. Alle treinsets zijn uit te breiden met losse rails, een tunnel, een brug of een ander onderdeel.

  • Samen of alleen spelen, beiden zijn fantastisch

Je kind kan zich uren alleen vermaken met het spelen met de treinen en alle avonturen die beleefd worden. Maar hoe leuk is het om samen te spelen. Samen met je kind of met een een vriendje of vriendinnetje. Het is namelijk geen speelgoed om naar te kijken of te luisteren. Dit spel vraagt het gebruik van je fantasie. Samen het spoor opbouwen en de verschillende gebouwen opbouwen is natuurlijk heel leuk en daarna de trein laten rijden en kijken welke belevenissen er allemaal onderweg plaats vinden.

  • Beter voor de gezondheid van het kind en voor het milieu

Ten opzichte van plastic speelgoed heeft houten speelgoed een aantal voordelen. Bij houten speelgoed is de kans op kleine of afgebroken (en hierdoor scherpe) deeltjes erg klein omdat hout heel sterk is. Blokjes en houten onderdelen zijn heel sterk en altijd voorzien van afgronden hoeken. Daarnaast is hout een natuurlijk product en hierdoor is zowel productie van houten speelgoed, als de afbraak ervan een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met andere soorten speelgoed, er wordt bijvoorbeeld veel minder chemicaliën gebruikt dan bij plastic speelgoed. Ook de verf die wordt gebruikt is op waterbasis en daarom niet giftig. Dit is beter voor het milieu en natuurlijk ook voor je kind. En doordat houten speelgoed zo lang meegaat is het ook nog eens heel duurzaam.

  • Houten speelgoed zit stevig in elkaar

We hebben het al vaker gezegd, een groot voordeel van houten speelgoed is dat het tegen een stootje kan. Hoe vaak gebeurt het niet dat er wat valt of omgegooid wordt? Geen probleem. Houten speelgoed kan hier prima tegen en gaat daarom ook generaties lang mee.

Conclusie

Naast deze 5 redeneren heeft een houten treinset uiteraard nog veel meer voordelen, maar bovenal is het gewoon heel leuk om mee te spelen. Een houten treinset is een echte klassieker en zal dat ook altijd blijven. Het is daarom een perfect om cadeau te geven. Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal complete treinsets die ook nog eens aantrekkelijk zijn geprijsd. Uiteraard pakken we je cadeau mooi in. De treinbanen zijn van hoge kwaliteit en gaan jarenlang mee. Wil je graag advies, neem dan contact op. Wij helpen je graag.


Bericht delen?

Over Houtenspeelgoedtrein

Houtenspeelgoedtrein kiest met veel zorg het mooiste en origineelste kwalitatief hoogwaardig houten speelgoed uit. Het houten speelgoed is gemaakt van de beste materialen, goed vormgegeven, afgewerkt en voldoet uiteraard aan de huidige CE-speelgoed normen. Het houten speelgoed van Houtenspeelgoedtrein zorgt ervoor dat je kind zich op een leuke en veilige manier goed kan ontwikkelen.

Productcategorieën

De voordelen van

Houtenspeelgoed

trein.nl

Bij Houtenspeelgoedtrein vindt u een groot assortiment aan houten houten speelgoedtreinen en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt Houtenspeelgoedtrein deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.