Waarom kiezen voor houten speelgoed voor je kinderen? Ontdek alle 7 voordelen!

12/05/22 - Leestijd: 2 minuten
Waarom kiezen voor houten speelgoed voor je kinderen? Ontdek alle 7 voordelen! Houtenspeelgoedtrein.nl

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Ook wat betreft het speelgoed dat je in huis haalt Houten speelgoed voor kinderen is populair. Steeds vaker wordt gekozen voor hout in plaats van bijvoorbeeld plastic. Benieuwd naar alle voordelen van houten speelgoed? We zetten ze voor je op een rijtje!

Hout is beter dan plastic

We noemden het hierboven al kort: hout vervangt steeds vaker plastic. Zo draag je dus een steentje bij aan het milieu. Al het plastic dat je niet in huis hoeft te halen, is mooi meegenomen. Dit is zeker een relevante reden om voor houten speelgoed voor je kind te kiezen: maak een doordachte keuze, gericht op de toekomst.

Duurzaam speelgoed voor je kind

Hout is niet alleen beter dan plastic, maar is ook nog eens duurzaam speelgoed. Over het algemeen gaat houten speelgoed voor baby’s en kinderen lang mee. Het is niet zo gauw kapot – zo kunnen er door de jaren heen zelfs meerdere kinderen mee spelen als je gezin groeit. Of geef je houten kinderspeelgoed weg aan een ander als jouw kind ermee is uitgespeeld.

Houten speelgoed is veilig

Over het algemeen geldt dat houten speelgoed een veilige keuze is. Natuurlijk is het altijd oppassen geblazen met de hardheid van het materiaal: het gaat immers niet om een zachte knuffel. Maar verder is hout hartstikke stevig en sterk. Er breekt niet zo gauw iets af, wat het veilig maakt om met houten speelgoed te spelen.

Houten speelgoed is mooi speelgoed

Het oog wil ook wat! Houten speelgoed wordt ook wel gezien als stijlvol speelgoed. Ideaal bijvoorbeeld in je woonkamer, als je hier gek wordt van al het hysterische speelgoed in de ruimte. Met hout zorg je juist weer voor meer rust. Dat kan ook prettig zijn voor je kind!

Tijdloos speelgoed van hout

Houten speelgoed is niet alleen mooi, maar ook nog eens hartstikke tijdloos. Er wordt immers al jaar in, jaar uit mee gespeeld – en nog altijd zijn kinderen er niet op uitgekeken. Dat valt niet voor alle soorten speelgoed te zeggen. Van een houten poppenhuis tot houten auto’s of een houten trein: er is veel om uit te kiezen voor tijdloos speelgoed in de kinderkamer.

Meer creativiteit met houten speelgoed voor baby en kind

Houten speelgoed voor kinderen vraagt om creativiteit. Denk aan houten blokken of een hobbelpaard van hout: je kind kan hier goed actief mee in de weer gaan. Dat is bevorderlijk voor het opgroeien! Hoewel houten speelgoed op het eerste gezicht misschien wat saai oogt, vraagt dat juist alleen maar om meer fantasie van je kind. Mooi meegenomen!

Houten speelgoed is goed voor de motoriek

Hout heeft een natuurlijk gewicht, wat ook goed is om te ontdekken voor je kindje. Zo wordt de motoriek beter ontwikkeld, bijvoorbeeld door met houten blokken te spelen. Allemaal zaken die meetellen bij het groot worden. Ook houten keuken speelgoed of houten garage speelgoed is om deze reden populair!


Bericht delen?

Over Houtenspeelgoedtrein

Houtenspeelgoedtrein kiest met veel zorg het mooiste en origineelste kwalitatief hoogwaardig houten speelgoed uit. Het houten speelgoed is gemaakt van de beste materialen, goed vormgegeven, afgewerkt en voldoet uiteraard aan de huidige CE-speelgoed normen. Het houten speelgoed van Houtenspeelgoedtrein zorgt ervoor dat je kind zich op een leuke en veilige manier goed kan ontwikkelen.

Productcategorieën

De voordelen van

Houtenspeelgoed

trein.nl

Bij Houtenspeelgoedtrein vindt u een groot assortiment aan houten houten speelgoedtreinen en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt Houtenspeelgoedtrein deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.